Bild: Laggarsfjärden 2020

Aktuellt

2021 och 2022

Sommarsalong i juli på Ljusterö Konsthall.

 

2020

Utställning på Ljusterö Konsthall 3 helger i augusti. 1/8-2/8, 8/8-9/8, 15/8-16/8.

Porträttmåleri på FKC i Akvarellsprays regi.


2019

Återigen Sommarsalong på Ljusterö Konsthall, 15/6 - 1/8. Deltar med 5 tavlor.

2018

Dags för ny utställning på Ljusterö - Sommarsalong 2018. Vernissage 16 juni. Jag deltar med 4-5 tavlor.

2017

Under våren ställde jag ut några akvareller på Ljusterö konsthalls vårsalong. En fin utställning med många fina alster.

22 juli till 3 augusti ställde jag ut akvareller i Konsthallen på Ljusterö Torg. Utställningen blev mycket lyckad😀    

2016

 Lars Holm var på Spray och visade hur man kan måla äpplen med en vanlig plastsked. Det blev förvånansvärt bra och kul. Modellmåleri hos Anders Wallin, i april. Första helgen i september var det återigen dags för måleri på Huvudskär. 10 Spray-are och mycket målande blev det.

Nu pågår förberedelser för den stundande utställningen på Galleri Svea. Tillsammans med två andra målare från Akvarellsällskapet Spray ställer vi ut från 29 oktober t.o.m. 3 november.

Är sedan årsskiftet ordförande i Akvarellsällskapet 🙂, som första kvinna.

2015

2 maj hade jag Vernissage tillsammans med två andra målare från Akvarellsällskapet Spray under en vecka.  

Ska fokusera på porträtt - kurs i november, dock ej akvarell - ska bli spännande.

2014
Målar nästan bara på kurser. Var i Portugal igen i slutet av april - lika härligt som förra året🙂. Är sedan förra året aktiv i Akvarellsällskapet Spray, som kassör. Har varit på en del aktiviteter bl.a. var vi på Landsort och målade i juni. Hade en kul och bra målarhelg i pensionatets stuga längst ner bredvid fyren.
Var även på Lars Holms målarkväll. Det var på en av Lars kurser som jag började måla människor i svart-vitt - väldigt kul.

2013
Målade i Portugal i april. Skönt efter en lång vinter. Har bokat samma vecka 2014 - härligt.

2012
Hade en fantastiskt fin oktober vecka i Gerlesborg. Solen sken från knallblå himmel och vi kunde sitta ute och måla. Hasse Karlsson ledde kursen i Bohuslänska Landskap - akvarellmåleri.

En helg i april var det Vedic Art måleri i Baggensnäs. Vi var 6 damer som fick lära oss de första 8 principerna av Elisabeth Norén. Det var Bettans första kurs i ämnet och det var väldigt avkopplande, och ett fint ställe att vara på. Del 2 genomfördes 9 och 10 juni, lika fantastiskt och kul! Och del 3 i september.

På på HEL-naprapatis mottagning i Saltsjöbaden, hänger 4 bilder på en perfekt vit vägg som behövde ett blickfång. Kan rekommendera ett besök  - inklusive behandling :).


Akvarell är en fantastisk uttrycksform där teknik, material, tålamod, sinnesstämning, väder och vind påverkar resultatet. Att måla inomhus på vintern med en luftfuktighet som inte går att mäta, där papperet är knastertorrt och ingen fukt är gratis, är en sak. Att måla utomhus på sommaren med brännande sol, vindar som tar tag i papper och penslar, och papper som aldrig torkar, är en helt annan utmaning.
Papper, vatten och färger är annars vad jag förstår de enda förutsättningarna, fast kanske inte ens vattnet behövs om man använder tubfärg.... Hur färgen appliceras på papperet är helt valfritt. Se några av mina monotypier på sidan Mina akvareller. Där har jag lagt färg på ett glatt papper och tryck ner det mot akvarellpapper för att sedan dra det upp från ena kanten.